lördag 23 februari 2008

Jag älskar Loppislördagar!

Förra lördagen fick jag följa med lilla svärmor till hennes släkting som handlar med antikviteter.
Han har ett uthus på gården som är allra roligast att kika runt i.
Skräpbod enligt honom, Fyndbod enligt mig:) Lite gott och blandat för 100 riksdaler fick följa med mig hem, bl.a. det här underbara porträttet med damen från New York.

De pyttesmå flaskorna kommer också från "Skräpboden". Spegeln och luciakronan -som kommer bli bordsdekorationer hos mig- köptes för 10kr styck på en loppis i Helsingborg idag.


Ostkupan som redan är mycket praktiskt formad som en skidbacke =) och de vackra glasen är från "Skräpboden". De fina handdukarna med vita monogram är från en permanent loppis här i stan, som jag brukar besöka någon gång i veckan.
Hela 5kr styck kostade de.
Ha en mysig helg alla bloggare!
Ikväll blir det lite god mat och ett glas rött,eller två.
Kram
Jenny

onsdag 20 februari 2008

Vardagsrum nu och då...

Här kommer ytterligare en bild från vårt kombinerade vardagsrum/matrum. Mitt antika slagbord skymtar fram därborta vid matplatsen. På golvet framför kakelugnen skall ett gnistskydd i svart plåt komma på plats så småning om också. Håll i er nu för här kommer en riktig rysare kan jag säga....



Hittade ett foto från 2003 när vi köpte vårt hus. Så här såg rummet ut innan vi gick lös med vit färg på väggar och tak då. Ett äkta skräcksenario från 90-talet.... Huuuu!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Jenny

måndag 18 februari 2008

Rangliga Pelargoner

Jag har börjat plocka ner mina älskade pelargoner från kalla vinden... I år ska jag inte klippa ner dem så mycket utan de ska få växa sig långa och rangliga. Jag gillar det stuket på mina Mårbacka. Ljuvligt när den första blekrosa eller vita blomman kikar fram. Bekanta till oss som har en handelsträdgård brukar retas med mig. Min och deras definition på hur en pelargon skall se ut överensstämmer inte riktigt:) Inte heller hur krukorna ska se ut. Jag köper ju nämligen gärna mina krukor på loppis.


Här har vi ytterligare några övervintrade knotiga skapelser. Smaka bara på namn som "Smultron & Mjölk" och "Vit Rosenknoppspelargon"... Jag lovar att visa dem om några månader när de blommar! För tre år sedan hade jag över 140 olika sorter. Idag har jag bara ett 20-tal kvar. Men... det brukar bli några nya varje år ändå. Har man en gång blivit smittad av "Pelargonbacillen" så är det kört:) Har gjort en liten länklista i högerkanten till Pelargonens underbara värld. Svenska Pelargonsällskapet länkar till många underbara privata hemsidor, som även säljer sticklingar... Pia på Bergabacken har många gamla svenska sorter som hon säljer sticklingar av. Obs! Precis som med bloggandet så är detta starkt beroendeframkallande....:)
Ha en bra vecka!
Kram
Jenny


tisdag 12 februari 2008

Soffhörnan är invigd!

Först vill jag säga STORT TACK! för alla fina kommentarer om vårt golv! Det har faktiskt varit värt all möda i världen att ta fram och måla trägolvet. Nu kan ni se på bilderna att det är lappat och lagat lite här och var. Men vi är så jättenöjda med resultatet ändå! Det är oerhört skönt att gå på!! Efter att "en miljon" spikar dragits ur golvet, så slipades det, och målades tre (!) gånger. Jag fick tips i tidigare inlägg här på bloggen att en högblank färg nog skulle bli jobbig för våra katter att halka runt på. Jag är jättetacksam för det tipset! Vi valde Hagmans vita halvmatta golvfärg köpt i en Flüggerbutik. Det blev kanonsnyggt!

Golvmålningen förde ju naturligtvis lite annat med sig... De vita väggarna såg helt plötsligt inte så fräscha ut längre när golvet blev vitt. Det blev till att måla dem också, men en gång räckte som väl var. Och hoppsan... två Ektorpsoffor från IKEA fick också flytta hem till oss:)

Soffbordet har vi haft sedan tidigare, och jag gillar det väldigt mycket. MEN...Det får sig nog en makeover i bästa Vanilladreams & Humblebees-stil. Kolla på hennes mysiga blogg så fint hon har målat,slipat och vaxat sitt soffbord från Indiska. Supersnyggt!



Ja...sen återstår det ju alltid lite finlir som ni vet. Lister har inte kommit upp överallt, vita hissgardiner från IKEA skall strykas och hängas upp. Nya fönsterlampor skall inhandlas m.m. Och känner jag mig själv rätt så kommer det möbleras om här några gånger till innan jag är helt nöjd...
Stor Kram till er!
Jenny



fredag 8 februari 2008

Äntligen! Äntligen! Äntligen!

Imorse drogs sista varven med pensel och roller på hallgolvet när övriga familjen gått hemifrån. Efter tre strykningar är vårt golv äntligen klart! Hurra! Vilket jobb det har varit, men oj vad vi är nöjda med resultatet:) Vi har fått ta det i etapper, eftersom vi ju bor och lever mitt upp i alltihop. Det blev en del "överraskningar" när väl all parkett och masonit togs bort. Där vitrinskåpet står har det stått ytterligare en kakelugn som någon tyvärr rev ut på 70-talet. Golvbrädorna var lappade och lagade just där. Men helhetsintrycket nu är dock ett VITT vackert brädgolv! (Under etiketten Matrum kan ni se nästan samma bild fast med parkettgolvet kvar)
Fler bilder kommer.... Ha en mysig helg!
Kram
Jenny

torsdag 7 februari 2008

Snälla Matte har du inte målat klart snart?!

Här ligger vår runda Havanna som ska ha bebisar om några veckor:) Hon och hennes fyrbenta vänner är ganska trötta på att deras Matte bara målar och målar hela tiden... Men snart, snart är det klart! Inget är som väntans tider, det kan både jag och Havanna intyga...
Kram!
Jenny

lördag 2 februari 2008

Madonnafynd

Har fyndat två vackra Madonnor idag. Kunde inte bestämma mig för vem av dom som skulle få följa med mig hem, så det fick bli båda:) 40cm höga och alldeles, alldeles underbara! Prislappen på 98 kr styck gjorde inte saken sämre! Förmedlingcentralen i Tyringe (Skåne) har fler:)
Målning av golv är snart klart. Det blir en tredje strykning nu under helgen.... (Titta inte för noga på golvspringorna, det ska ligga en svart plåt där framför kakelugnen:)
Väggarna har också fått sig en uppfräschning, så det har tagit lite extra tid. Har varit dålig på att kommentera hos er andra bloggare, men jag återkommer snart!
Ha en fortsatt mysig helg!
Kram
Jenny