tisdag 30 oktober 2007

En liten vy från mitt kök...

Så här ser det ut vid en av köksbänkarna. Tänkte återkomma längre fram så ni får se tallrikshyllan och bänken i Juleskrud:) Du kan klicka på bilden för att förstora den.
Ha en fortsatt bra höstvecka!
Kram
Jenny

söndag 28 oktober 2007

Mysiga vita fynd...

...ibland har man himmlen runt hörnet så att säga! Detta vackra överkast till dubbelsäng har legat i en plastpåse i källaren i många år. Nu är det nytvättat och fint och skall få en given plats i sovrummet. Äldsta dottern har flyttat från sin etta till större lägenhet (ihop med stora kärleken:). Ut åkte den vita slitna tallrikshyllan samt lite muggar som hennes mor "prackat på" henne för några år sedan. Nu fick detta flytta hem till mig igen. Har redan en fin tallrikshylla, men det gör inte så mycket med en till:)) Örngotten med vackra monogram är loppisfynd. Nu rena och nystrukna med härligt lavendelvatten!!
(Den lilla nyfikna längst ner är ljuvliga Ragdollen Silke)

Några rödvita loppisfynd har också smugit sig hem till mig.... Fint till jul!
Kram på er alla goa bloggare som besöker min sida!
Jenny

lördag 27 oktober 2007

Idag är dagen rosa...

...och jag tänder två rosa ljus och tänker extra mycket på två fantastiska kvinnor jag kännt som fått lämna detta jordeliv alldeles för tidigt till följd av bröstcancer.
Jenny

torsdag 25 oktober 2007

De gamla fotografierna igen...

...Har ju tidigare visat ett jättegammalt fotoalbum. Några av er undrade då vad jag skulle göra med fotona. Här är lite pyssel där jag har använt mig av dem. Har kopierat och i vissa fall förminskat fotografierna. Det har blivit lite olika strutar och smällkarameller...
(Klicka på bilderna för att förstora dem)

Baksidan på fotona är bara så vackra. Har kopierat dem också. Här fick det bli lite hyacintstrutar.
Visar också mitt stämpelset från PANDURO med tre underbara kors. Användbara till mycket pyssel nu till jul:) Önskar alla en fortsatt fin vecka....Snart helg igen!
Kram på er!

Jenny

tisdag 23 oktober 2007

Ingång No:2

Så här ser det ut vid vår andra ingång. Husfasaden, trappan, mm är som sagt ett kapitel för sig som vi gärna skulle vilja återställa i orginalskick. Någongång... Vi har de underbara gamla ritningarna kvar från 1927 då huset är byggt. Någon "renoverade" det på 70-talet på sitt lilla vis. Ut med kakelugnar, bort med glasverandan och på med tegel var dåtidens melodi...
Huset i sig är annars ett mysigt, trivsamt hus och har bebotts av oss i fyra år. Scrolla neråt...
En Madonna i loppisram hänger på ytterdörren och vakar över oss. Scrolla neråt..
Ett sedan flera år dött citronträd i zinkkrukan får stå kvar ute.... Ska snart få sällskap av en liten ljusslinga tänkte jag. Scrolla neråt...
Älskad mossa, kottar och ljus. Klistermärket på glasburken är från PANDURO och avsett att sätta direkt på sterinljus egentligen. Synd tycker jag... som sätter mina på glasburkar med ljus innuti istället och får njuta av de fina Madonnamärkena många gånger istället!
Stämmningsfulla ljuslyktor när skymningen faller ikväll...

söndag 21 oktober 2007

Lycka är att ha en älskad lillasyster...


...och det har jag förmånen att få ha! När hon hälsade på mig i förra veckan så hade hon några överraskningar med sig till mig. Snacka om att hon VET vad syrran gillar! Ett gammalt fönster daterat 1823 som en gång i tiden suttit på ett hus någonstans på det fagra Österlen... Kolla bara in hasparna på fönstret!
En liten söt sockertopp och en burk rosenhonung hade hon också med sig. Perfekt till mitt kvällste. Det andra fönstret som jag visat i tidigare inlägg har jag OCKSÅ fått av henne!
Tack älskade systeryster för att du finns och för att du alltid tänker på mig!
(Mitt julpyssel som syns i bakgrunden återkommer jag med i ett annat inlägg framöver:)

torsdag 18 oktober 2007

Nu har grytorna hittat ut...

...det blev mossa, silverlök och en rostig klätterbåge i den ena. I den andra står det bara två enkla kransar. Mosskransen gjorde jag i går efter att ha varit ute i skogen och försett mig med diverse naturmateriel. Så här ser det alltså ut till höger om vår ena ytterdörr.
Och så här ser det ut till vänster om samma ytterdörr. Fler kransar av mossa ligger på bordet, lite mer silverlök, rostiga saker och ett å annant ljus. På den gamla korgstolen hänger det några "blåbärskvastar" som jag kallar dem. Fina att göra i mindre varianter och hänga ett par stycken bakpå varje stol när du dukar julbordet. (Om du nu inte är så ambitiös att du gör kransar och hänger bak på varje stol... Det hade blivit för många för MIN del kan jag säga:) Tegelväggen är ingen grannlåt så titta inte så noga på den!
Och här är en bild till.
Ha en bra dag alla!
Kram
Jenny

måndag 15 oktober 2007

Fotografier

Jag har lyckan att ha fått ett jättegammalt fotoalbum. Tack lilla svärmor! Tycker att svartvita foton är sååå vackra! Och användbara till mycket. Man måste ju inte nödvändigtvis känna till personerna på bilderna, men visst blir man lite nyfiken på vem de är, var de bott och hur de haft det i sitt liv. Baksidan av fotografierna är också underbart vackra!
Blir också lycklig över att dagens moderna skolfoton fås i svartvitt och inte bara i grälla färger.. Några av dem skymtar på bilderna för den som nu inte redan uppmärksammat detta:)



...Och hoppsan här har vi bloggerskan själv i egen hög person...
Ha en fortsatt mysig höstvecka!

fredag 12 oktober 2007

Myspys Fredag igen!

Ja, då var det Fredag igen. Fattar bara inte var veckorna tar vägen. Hoppas alla får en mysig helg. Kram på er! Jenny

onsdag 10 oktober 2007

Lite vit färg gör alltid susen!

Som två (egentligen tre) lysande Halloweenpumpor var dessa loppisgrytor när jag fyndade dem i sommras. Finfina grytor, men färgen var ju liksom lite smått ångestframkallande...

...Men tänk vad lite vit färg kan göra!! I detta fall Flüggers sprayfärg i två lager. Väldigt smidigt.

Resultatet är väl inte helt perfekt, men det duger till det jag ska använda grytorna till, nämligen pynt och pyssel. Inte till matlagning alltså. Jag kanske kan ha dem på trappan där ute med grön kuddmossa, rödlök, vitlök, vackra ljuslyktor eller något annat fint i. Förslag emottages tacksamt:)

måndag 8 oktober 2007

Tro Hopp och Kärlek

Dessa tre UNDERBARA gamla vykort talar för sig själva! Tack snälla Karin för att du tänkte på mig när du letade i dina gömmor! Ha en bra vecka alla! Kram Jenny

lördag 6 oktober 2007

Placeringskort

Har roat mig med att göra yttepyttesmå strutar... Tänkta som placeringskort, typ. Man kan ju variera dem i det oändliga, men just nu har jag JUL i tankarna. Den självhäftande etiketten i gammaldags stil som jag skrivit namn på är köpt hos Sofia på Me and my Home. Det vackra lilla korset har Dorthe på En doft av Danmark gjort. De pyttesmå julgranskulorna är köpta på IKEA. Och tallriset är från Tomteskogen:)

fredag 5 oktober 2007

Sköna Fredag!

Ha en skön och avkopplande helg alla!
Kram Jenny !

måndag 1 oktober 2007

Vitrinskåp


Här är mitt vitrinskåp, en IKEA-variant som vitlaserats. Under den slitna, fula parketten som syns på bilden slummrar ett trägolv som en vacker dag skall få se dagens ljus. Ni kan väl aldrig ana vilken färg det ska få?! Kanske visar jag rummet i sin helhet då, man vet aldrig:)